Terug naar overzicht
Plaats 4
Ilse
Bosmans
Voornaam Ilse
Achternaam Bosmans
Leeftijd 40
Geboorteplaats Hasselt
Woonplaats Wellen
Ilse Bosmans
Ilse Bosmans
Ilse Bosmans
Ilse Bosmans
Mijn beroep:
Adviseur van vicepremier Kris Peeters en gemeenteraadslid

Mijn hobby’s:
Reizen, lezen en tennis

Mijn favoriete plek in Limburg:
Maupertuus in Wellen, vanwege de vele mooie jeugdherinneringen. 

Een verborgen parel die mensen zouden moeten ontdekken:
De Haspengouwse velden tijdens het bloesemseizoen omdat dit voor een instant vakantiegevoel zorgt. Ideaal om te gaan wandelen, fietsen of een vespatoertje te doen en te stoppen aan de vele leuke fietscafés in de buurt. 

Favoriete streekproduct:
Stroop! Of het die nu van Loon of van Vrolingen is, wat in Haspengouw gemaakt is, dat smaakt … Graag samen met een lekkere pannekoek.  

Ik ben politiek actief als:
Gemeenteraadslid in Wellen en adviseur van vicepremier Kris Peeters. 

Zo ben ik in de politiek terecht gekomen:
Hoewel ik de politiek altijd op de voet heb gevolgd en ook thuis met de paplepel  heb meegekregen, via mijn vader die jarenlang mandataris was in Wellen, is mijn actieve interesse in politiek pas later gekomen. Eerst door te gaan studeren en later door te werken in een overheidsdienst die het beleidsondersteunend werk deed voor het kabinet. In 2012 heb ik dan de overstap gemaakt naar een kabinet en me kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen. Een keuze die ik me nog geen seconde heb beklaagd! 

Op deze thema's wil ik mij toeleggen:
Als “jonge” Limburger die dagelijks naar Brussel pendelt, is mobiliteit een belangrijk thema. In het SALKplan staan diverse maatregelen om Limburg beter te verbinden met de andere provincies. Deze actiepunten moeten onze aandacht en inzet blijven verdienen. Inzake de ontwikkeling van economie heeft Limburg de laatste jaren veel stappen vooruit gezet, onder meer met de vele incubatoren die onze provincie rijk is, toch is er nog veel groeipotentieel. Dit potentieel moet ten volle benut worden opdat Limburgers, van welk scholingsniveau dan ook, ook binnen de provincie een job kunnen vinden. 

Ilse in één zin:
Ik ben een gedreven en soms ietwat ongeduldig persoon. Maar vooral altijd recht voor de raap.